Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Γεμιστά ορφανά στην γάστρα





ΥΛΙΚΑ


  • 4 πιπεριές
  • 4 ντομάτες
  • 4 μελιτζάνες
  • 300 γρ. ρύζι για γεμιστά 
  • 4 ξερά κρεμμύδια
  • 3 κολοκυθάκια
  • 200 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 χούφτα ξερό δυόσμο
  • 8 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αδειάζουμε τις πιπεριές απο την ψύχα τους και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και λίγο ζάχαρη...και τις τοποθετούμε στο ταψί.


Κάνουμε το ίδιο με τις ντομάτες αλλά την ψύχα τους την μαζεύουμε σε ένα μπολ.





Αφου αδειάσουμε όλες τις ντομάτες στο μπολ...ψιλοκόβουμε την ψύχα.


Συνεχίζουμε με το άδειασμα στις μελιτζάνες όπου επίσης κρατάμε την ψύχα τους.




και την ψιλοκόβουμε.




Αφου αδειάσουμε ολα τα λαχανικά τα τοποθετούμε στο ταψί έχοντας φροντίσει να πασπαλίσουμε το εσωτερικό τους με αλάτι και ζάχαρη.


Στην συνέχεια τρίβουμε τα κολοκυθάκια.




Τα προσθέτουμε στο μπολ με την ψιλοκομμένη ψύχα των λαχανικών.




και ανακατεύουμε




Προσθέτουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, τις 8 κουτ.ελαιόλαδο και τον μαϊντανό.








και ανακατεύουμε πολύ καλά και γεμίζουμε τα λαχανικά.


Αφού τα γεμίσουμε όλα, τα περιχύνουμε με τον χυμό της ντομάτας.





Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό.




Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.




Τα ψήνουμε σκεπασμένα στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 45 λεπτά...και 15 λεπτά περίπου ξεσκέπαστα.






Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου