Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Μαριναρισμένο κοτόπουλο στο grill.

Τόοοοοοοοσο νόστιμο και ζουμερό!!!





ΥΛΙΚΑ


  • 1 κοτόπουλο χωρίς το στήθος
  • 1 κουτ.γλυκ. ρίγανη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι μαύρο
  • 1 κουτ.γλυκ. δυόσμο ξερό
  • 1 κουτ.γλυκ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ.γλυκ. κύμινο
  • 1 κουτ.γλυκ. κάρυ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 3 κουτ.γλυκ. μουστάρδα
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι
  • αλάτι




ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το βάζουμε σε μια λεκάνη και το αλατίζουμε καλά και απο τις δύο πλευρές.


Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ τα μπαχαρικά ( ρίγανη, πιπέρι, δυόσμο, κύμινο και κάρυ )




Ρίχνουμε τα μπαχαρικά στο κοτόπουλο και στις δυο πλευρές.



Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις ρίχνουμε στην λεκάνη με το κοτόπουλο.






Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και την προσθέτουμε και αυτήν στο κοτόπουλο.





Σε ένα σέϊκερ βάζουμε τον χυμό μισού λεμονιού, το λάδι και την μουστάρδα, χτυπάμε καλά και την προσθέτουμε στην λεκάνη με το κοτόπουλο.






Ανακατεύουμε πολύ καλά.




Το σκεπάζουμε και βάζουμε την λεκάνη στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.




Την επόμενη μέρα προθερμαίνουμε τον φούρνο στο grill  στους 200 βαθμούς. Τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλου απευθείας πάνω σε σχάρα μεσα σε ένα μεγάλο ταψί.




Τοποθετούμε την σχάρα της κουζίνας στις πάνω σκάλες ίσα ίσα να χωράει το ταψί μας. Ψήνουμε για  50' περίπου...30' από την μία πλευρά και 20' από την άλλη...Όταν ψήνουμε στο grill, βάζουμε ένα κουτάλι της σούπας να κρατάει κάπως ανοιχτή την πόρτα του φούρνου, ίσα ίσα.Χρειάζεται ο αέρας γιατί δεν καρβουνιάζουν τα κρέατα και δεν καίγονται τα υγρά που πέφτουν.




Επίσης το grill ψήνει γρήγορα...δεν ξεχνιόμαστε, ανοίγουμε και τσεκάρουμε το κρέας αρκετά συχνά.





Καλή μας όρεξη!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου